Diner Menukaart
Wij beschikken over een uitgebreid menu van vlees, vis en vegetarische gerechten. Al onze hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappeltjes, rijst, salade en tzatziki.
VOORGERECHTEN
Tzatziki 5,50
Griekse yoghurt-salade met komkommer en knoflook
Feta Fournou 7,80
Een creatie van tomaat en feta uit de oven
Piperies florinis 8,25
Gegrilde zoete paprika gevuld met fetakaas en verse kruiden
Saganaki 7,80
Gebakken fetakaas
Keftedes 7,50
Griekse gehaktballetjes in tomatensaus
Manitaria 8,-
Gebakken champignons met knoflook, kleine stukjes
varkenshaas en verse kruiden
Spanakopita 7,25
Bladerdeeg gevuld met spinazie en fetakaas
Loukaniko 7,50
Gegrilde Griekse worst, geserveerd met mosterd (rundvlees)
Trio 6,50
Een trio van smeersels voor op brood.
Auberginesalade, tonijnsalade en viskuitsalade
Kruidenboter 5,-
Geserveerd met olijven- en tomatentapenade
Pikilia speciaal (voor 2 personen) 19,50
Een combinatie van warme en koude voorgerechten
VOORGERECHTEN (VIS)
Zalm carpaccio 11,50
Gerookte zalmrolletjes gevuld met roomkaas, geserveerd met
rucolasalade, cherrytomaatjes, walnoten, rozijnen en een frisse dillesaus
Tono salata 7,50
Huisgemaakte tonijnsalade met verse groenten
Tiganites garides 9,50
Gebakken gamba’s
Gafrakia 7,50
Gebakken ansjovis (mini sardines)
Midia 7,50
Gebakken mosselen Kalamarakia 8,50 Krokant gebakken inktvisringen
DOLMADES VARIATIES
Hamachi 7,75
Gevulde druivenbladeren met rijst en gehakt
met een frisse dille-saus
Sormadakia 7,25
Griekse koolbladeren gevuld met rijst en gehakt
met een frisse citroen-saus
SOEPEN
Koto soupa 5,50
Griekse kippensoep
Domato soupa 5,50
Griekse tomatensoep
Alle voorgerechten worden geserveerd met brood
SCHOTELS VOOR MINIMAAL 2 PERSONEN
Akropolis schotel Per persoon 26,-
Royale schotel voor echte liefhebbers.
Malse Entrecote, Iberico ribs, Kipfilet en Gyros
Specialiteit van de kok Per persoon 23,50
Bij dit gerecht laat de kok zijn fantasie de vrije loop en bereidt voor u een
combinatie van grill- en ovengerechten.
(een gerecht voor mensen die niet weten wat te kiezen)
Kreta plato Per persoon 23,-
Souflaki speciaal, Mousaka, Kipfilet, Gevulde Bifteki, Gyros
TRADITIONELE GRIEKSE OVENGERECHTEN
Stifado 19,50
Een traditionele stoofschotel van gemarineerd mals kalfsvlees
en sjalotjes met lichte nuances van kruidnagel en
kaneel, afgemaakt met rode wijn. Deze schotel wordt
bereid volgens een oud familie recept
Exogiko 20,50
Een stoofschotel van lamsvlees met verse groenten en
specerijen, gekruid en vol van smaak. Afgemaakt met geraspte kaas
(Een gerecht zoals de Grieken het eten, zonder
aanpassingen voor de Nederlandse keuken)
Arnaki Fournou 19,50
Lamsschenkel in tomatensaus uit de oven
Moschari Fasolakia 18,50
Kalfsvlees in tomatensaus met sperziebonen
Arnaki Gigantes 20,50
Lamsschenkel in tomatensaus met grote witte bonen
Mousakas 19,-
Griekse pastei met lagen aubergine, aardappelen
gehakt en bechamelsaus
Alle hoofdgerechten worden geserveerd met
gebakken aardappeltjes, rijst, salade en tzatziki
SPECIALITEITEN V/D GRILL
Iberico (±400 gr) 24,50
Malse Iberico ribs, geserveerd met verse groenten en pepersaus
Entrecote (±260 gr) 24,50
Topkwaliteit runderentrecote, geserveerd met verse groenten
en een romige champignonsaus
Fileto Knossos (±270 gr) 25,50
Malse ossenhaas van de grill, geserveerd met verse groenten
met keuze uit: pepersaus, champignonsaus of paprikasaus
Ornitha schotel 19,-
Gegrilde kipfilet geserveerd met verse groente
Athene (±270 gr) 19,50
Varkenshaas van de grill met champignonsaus geserveerd met
verse groenten
Paidakia 21,90
Lamsracks (5 stuks), geserveerd met verse groenten
Xipetra (zonder varkensvlees) 22,-
Ossenhaas, lamsrack, kipfilet en Griekse worst van de grill,
geserveerd met verse groenten
Gyros speciaal 18,-
Een echte Griekse gyros-specialiteit: gyros overgoten met een mix
van gestoofde uitjes, champignons, paprika, en afgemaakt met fetakaas
Gyros Wijnsaus 18,-
Gyros overgoten met een Griekse witte wijnsaus
GERECHTEN UIT HET PANNETJE
Gyros Tiganaki 19,-
Gyros uit een pannetje in een roomsaus met, paprika, ui,
champignons, knoflook en peterselie
afgemaakt met hollandse kaas
Kotopoulo Tiganaki 19,50
Reepjes kipfilet uit het pannetje in een
mosterdsaus met champignons
Kota Smirneiki 19,50
Reepjes gebakken kipfilet met knoflook in een saus van honing
en Griekse specerijen, geserveerd op een bedje van verse groenten
Tilisos (±270 gr) 25,50
Malse ossenhaas uit het pannetje in huisgemaakte witte wijnsaus
GRIEKSE GERECHTEN VAN DE GRILL
Olympia (specialiteit van het huis) 20,50
Een mix van topkwaliteit vleessoorten, ossenhaas, souvlaki van
varkenshaas, lamsrack, souzouki en gyros
Mix Grill 18,50
Souvlaki, souzouki, varkenshaas, kipfilet en gyros
Retsina 17,50
Lamskotelet, kipfilet, souvlaki en gyros
Heraklion 17,50
Souvlaki, varkenshaas, souzouki en gyros
Souflaki 17,50
3 spiezen van Varkenshaas en gyros
Souzouki 17,-
3 stuks gekruid gehakt en gyros
Bifteki tiri 17,50
Gekruid gehakt gevuld met fetakaas, en gyros
Gyros 15,50
Gesneden stukjes varkensvlees
Alle hoofdgerechten worden geserveerd met
gebakken aardappeltjes, rijst, salade en tzatziki
VEGETARISCHE SCHOTELS
Vegetarische Mousakas 18,50
Griekse pastei met lagen aardappelen, verse groente
en bechamelsaus
Gemista 18,50
Tomaat en paprika gevuld met rijst en verse kruiden
Kolokitho-keftedes 18,50
Courgettespecialiteit met feta en verse groenten,
overgoten met tomatensaus en fetakaas
MAALTIJD SALADES
Salata Tonijn 13,25
Frisse salade met een rucola mix en onze huisgemaakte tonijnsalade
Salata gebakken kaas 13,25
Frisse salade met een rucola mix en gebakken fetakaas
Salade gegrilde kip 14,-
Rucolamix, cherry tomaten, rode ui, olijven, croutons en mosterddressing
VISGERECHTEN
Paralia 22,50
Gebakken sliptong, grote gamba’s en gebakken inktvisringen,
geserveerd met huisgemaakte knoflooksaus
Ammoudia 20,50
Gebakken sliptongen geserveerd met verse groenten
en huisgemaakte knoflooksaus
Elounda (± 250 gr) 26,-
Verse gegrilde tonijn, geserveerd met verse groenten
en frisse citroen-dillesaus
Solomos 20,50
Gegrilde zalmfilet geserveerd met verse groenten en
huisgemaakte knoflooksaus
Kalamaria 18,50
Krokant gebakken inktvisringen, geserveerd met
huisgemaakte knoflooksaus
Garides 23,90
Gebakken grote gamba’s geserveerd met verse groenten en
huisgemaakte knoflooksaus
Glossa (± 430 gr) 26,-
Gebakken zeetong geserveerd met verse groenten en
en frisse citroen-dillesaus
Garides tiganaki 25,-
Grote Gamba’s in een pannetje met een zachte
knoflook-tomaten saus, afgemaakt met fetakaas
Alle Visgerechten worden geserveerd met
gebakken aardappeltjes, rijst, en salade
VOOR ONZE KLEINE GASTEN
Gyros 9,-
Souzouki (gehakt) 9,-
Kipfilet 9,-
Ossenhaas 14,-
Kalamari 9,50
Alle kindergerechten worden geserveerd met salade, rijst en frietjes